infoni.15-01-28FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MDCCCXXVIII
28.1.2015

FL/HIP:n seminaari ti 3.2. klo 10.15, Physicum A315, Sven Heinemeyer (Santander, Espanja): "Higgs and supersymmetry".

FL/HIP:n seminaari ke 4.2. klo 10.15, Physicum A315, Katherine Freese (Nordita, Tukholma): "The dark side of the universe".

Kosmologian seminaari ke 4.2. klo 14.15, Physicum A315, Pierre Fleury (IAP, Pariisi): "Interpreting cosmological observations in a clumpy universe".

Matemaattisen fysiikan seminaari ke 4.2. klo 15, Exactum C124, Kay Schwieger: "How nanomechanical systems can minimize dissipation".

Tähtitieteen seminaari pe 30.1. klo 10.15, Physicum D114, John Regan: "Simulations of the universe".

Kai Ruusuvuori väittelee pe 6.2. klo 12 Physicumin auditoriossa E204 aiheesta "Modelling the role of charge in atmospheric particle formation using quantum chemical methods". Vastaväittäjänä on professori Henrik Grum Kjærgaard Kööpenhaminan yliopistosta, ja kustoksena on professori Hanna Vehkamäki.

TUTKIJANAISET KOOLLA / WOMEN NETWORKING IN KUMPULA
Tervetuloa mukaan!

Tutkijanaisten yhteistyöverkosto Kumpulassa: Lounastapaaminen on Dynamicumissa maanantaina 2.2. kello 11.30 alkaen. Kokoontuminen on aulassa.

Professori Hanna Vehkamäki, fysiikan laitos, ja tohtoriopiskelija Paola Elefante, matematiikan ja tilastotieteen laitos, kutsuvat kanssaan lounaalle kaikki kiinnostuneet.

Huomaa uusin uutinen yliopiston Flammassa.

hanna.vehkamaki@helsinki.fipaola.elefante@helsinki.fi

Women networking in Kumpula. Join a lunch session on Mon 2. Feb at 11:30!

Professor Hanna Vehkamäki, Dept. of Physics, and Doctoral Student Paola Elefante, Dept. of Maths & Statistics, invite everybody to join them for a lunch & a discussion on Monday 2nd of February at 11:30, meeting in the Dynamicum lobby.

You are most welcome!

Please, check out the latest piece of news on Flamma.

TUHAT: JULKAISUTIETOJA LUKITTU / PUBLICATIONS LOCKED FOR PERSONAL USERS
Rekisteriin hyväksyttyjen julkaisujen tiedot on lukittu Tuhatissa Helsingin yliopiston vuosiraportoinnin tiedonkeruun ajaksi 26.3.2015 asti. Henkilökäyttäjät eivät voi muokata rekisterissä olevien julkaisujen tietoja tänä aikana, mutta he voivat pyytää muokkauksia julkaisuihin Tuhat-infosta (p. 02941 22000 / tuhat-info@helsinki.fi).

***

Publications approved into Tuhat's database have been locked for the duration of UH's annual reporting until 26.3.2015. Personal users cannot edit validated content during this time. They can however request for modifications by contacting Tuhat-info at 02941 22000 / tuhat-info@helsinki.fi.

Ystävällisin terveisin, best regards,

Anssi Heinonen, projektisihteeri
Tutkimuksen toimiala
PL 33 (Yliopistonkatu 4), 00014 Helsingin yliopisto
anssi.heinonen@helsinki.fi

KIRJASTON KEVÄÄN KOULUTUKSET
Ilmoittautuminen koulutuksiin e-lomakkeella:  https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/12345/lomake.html

RefWorks-viitteidenhallinta

To 6.2. klo 12:00-14:00, kirjaston opetusluokka

Mihin tallennan opinnäytteessä tarvitsemani viittauksen? Entä miten saan kätevästi lähdeluettelon aikaiseksi? Yksi vastaus kysymykseen on RefWorks.

RefWorks on www-pohjainen ohjelma, jota voit käyttää kaikkialla, missä on Internet-yhteys. Ohjelma on apuväline, jolla voit koota viitteet liitetiedostoineen eri lähteistä omaksi tietokannaksesi. Ohjelman avulla teet opinnäytteeseesi tekstin sisäiset viittaukset ja lähdeluettelon haluamallasi viittaustyylillä.

Tiedonhankinnan peruskurssi

To 5.2. klo 10:15-11:45, kirjaston opetusluokka
Ma 9.3. klo 10:15-11:45, kirjaston opetusluokka
Pe 10.4. klo 10:15-11:45, kirjaston opetusluokka

Kurssilla saat käsityksen tieteellisestä tiedonhankinnasta Helsingin yliopiston tietoympäristössä. Saat vastauksen kysymyksiin: 1) Miten löydän tietyn kirjan? 2) Miten löydän tietyn lehden? 3) Miten löydän tietyn artikkelin? Lisäksi käydään läpi aiheenmukaisen tiedonhankinnan perusvälineitä.

Helsingin yliopiston kirjaston avoimien koulutusten tiedot löytyvät yliopiston tapahtumakalenterista. Tervetuloa koulutuksiin!

Lea Kujala

kirjastosihteeri, tiedotus
Helsingin yliopiston kirjasto - Kumpulan kampuskirjasto
PL 64 (Gustaf Hällströmin katu 2), 00014 Helsingin yliopisto
p. 02941 51035
lea.kujala@helsinki.fi

INFONIn kotisivu WWW:ssä: http://www.physics.helsinki.fi/ajankohtaista/infoni/viimeisin.htm. Infoniin tarkoitettu materiaali pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen Mikko.Toriseva@helsinki.fi otsikolla Infoniin. Jos haluat Infonin sähköpostiisi, lähetä viesti osoitteeseen majordomo@helsinki.fi, viesti-kenttään subscribe fyl-infoni, aiheella ei väliä. Vastaavasti jos et enää halua Infonia, lähetä em. osoitteeseen viesti sisällöllä unsubscribe fyl-infoni.