infoni.15-02-25FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MDCCCXXXII
25.2.2015

FL/HIP:n seminaari ke 4.3. klo 16.00, Physicum A315, Matti Kalliokoski (CERN): "Beam loss monitoring and machine protection of the LHC for Run 2".

Materiaalifysiikan seminaari to 26.2. klo 16.15, Physicum E207, Stefan G. Mayr (Leipzig, Saksa): "From ion-beam-assisted synthesis to plasma-aided functionalization for biomedical applications". Virvoketarjoilu klo 16.00.

Materiaalifysiikan seminaari pe 27.2. klo 14.15, Physicum E207, Lauri Pesonen: "Meteorite impacts - a geophysical perspective". Virvoketarjoilu klo 14.00.

Tähtitieteen seminaari to 26.2. klo 10.15, Physicum D114, Martin Pessah (Kööpenhamina): "On the dynamics of helium in the dilute intracluster medium".

Tähtitieteen seminaari pe 27.2. klo 10.15, Physicum D114, Ronan Rochford (Aalto): "DYMPHNA3D: An introduction into the world of Pulsars".

Timo Hildén väittelee to 5.3. klo 12 Chemicumin auditoriossa 2 aiheesta "Quality assurance of gas electron multiplier detectors". Vastaväittäjänä on professori Richard Brenner (Uppsala universitet), ja kustoksena on professori Risto Orava.

Tinja Olenius väittelee pe 6.3. klo 12 Physicumin auditoriossa E204 aiheesta "Cluster population simulations as a tool to probe particle formation mechanisms". Vastaväittäjänä on dosentti Klavs Hansen Göteborgin yliopistosta, ja kustoksena on professori Hanna Vehkamäki.

NORDIC PHYSICS DAYS
Welcome to Nordic Physics Days 2015 June 9-12 in Trondheim, Norway

The Nordic Physics Days (http://www.ntnu.edu/physics/npd2015) is a conference for both researchers, teachers and students in physics. The venue is the Norwegian University of Science and Technology (NTNU), Trondheim. This meeting is the fourth in a new series of Nordic Physics Meetings established as a collaboration between the National Physics Societies in the Nordic countries.

Abtract submission is now open. Deadline for abstracts: March 20.

YLIOPISTON HENKILÖKORTIT / PERSONNEL CARDS
Yliopiston henkilökorttia tarvitsevat voivat nyt tehdä tilauksensa. University personnel cards are available for staff members having a full-time work contract longer than 4 months. See the links below.

Henkilökuntakortin tilaajalla pitää olla yli 4 kk voimassa oleva kokoaikainen palvelussuhde Helsingin yliopistoon. Muussa tapauksessa työntekijälle voidaan antaa väliaikainen henkilökortti laitoksella. Opiskelijat käyttävät edelleen Lyyra-korttia ja sen etuja.

Ohjeita Flammassa:

Kortin tilaussivu: https://ohtu.it.helsinki.fi/kortti/login

Tilauslomakkeen Kommentti-kenttään on hyvä tallentaa tilauslomakkeelta puuttuvat tai muuttuneet tiedot.

Valmiit kortit postitetaan laitoksen yhdyshenkilölle (Mikko Toriseva), jolta ne ovat noudettavissa (huone Physicum D219d).

SUOMENKIELISET YLEISÖESITELMÄT FYSIIKAN PÄIVIEN 2015 YHTEYDESSÄ
Fysiikan päivien yhteydessä järjestetään kaksi mielenkiintoista ja ajankohtaista yleisöluentoa. Tervetuloa tutustumaan nanoteknologian kiehtovaan maailmaan ja kuulemaan uutisia suomalaisen avaruustutkimuksen uusimmista saavutuksista!

Studia Generalia tiistaina 17.3.2015 kello 18.00-19.00
professori Kai Nordlund: Nanotieteen ihmeitä, Porthania I, Yliopistonkatu 3.

Avoimet yleisöluennot torstaina 19.3.2015 kello 14.00-16.00, Suomalaista avaruustutkimusta: Kosmisesta valosta komeettoihin, Päärakennus, Pieni juhlasali, Fabianinkatu 33.
Tutkimuspäällikkö Walter Schmidt, Ilmatieteen laitos: Rosetta ja Philae: uutisia komeetta 67P/Churyumov–Gerasimenkolta
Dosentti Hannu Kurki-Suonio, Helsingin Yliopisto, Planck: Kaikki maailmankaikkeudesta

Tapahtumat ovat avoimia kaikille ja maksuttomia

INFONIn kotisivu WWW:ssä: http://www.physics.helsinki.fi/ajankohtaista/infoni/viimeisin.htm. Infoniin tarkoitettu materiaali pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen Mikko.Toriseva@helsinki.fi otsikolla Infoniin. Jos haluat Infonin sähköpostiisi, lähetä viesti osoitteeseen majordomo@helsinki.fi, viesti-kenttään subscribe fyl-infoni, aiheella ei väliä. Vastaavasti jos et enää halua Infonia, lähetä em. osoitteeseen viesti sisällöllä unsubscribe fyl-infoni.