infoni.15-05-20FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MDCCCXLIII
20.5.2015

VÄITÖS
Silja Häme väittelee to 28.5. klo 12 Physicumin auditoriossa E204 aiheesta "Nanoparticle volatility and growth: Implications for interactions between biogenic and anthropogenic aerosol components". Vastaväittäjänä on professori Astrid Kiendler-Scharr (Institut für Energie- und Klimaforschung, Forschungszentrum Jülich, Saksa), ja kustoksena on professori Tuukka Petäjä.

AINEISTONHALLINTASUUNNITELMAN TESTAAJAKSI?
Olemme kehittelemässä kansallisen tason työkalua (Tuuli-projekti<http://blogs.helsinki.fi/librarynews/2015/03/06/tuuli-projektin-starttiseminaari-24-3-2015/>), jonka tavoitteena aineistonhallintasuunnitelmien tekemisen helpottaminen. Esimerkkinä työkalusta mm. Iso-Britanniassa käytössä oleva DMPonline (https://dmponline.dcc.ac.uk/). Tavoitteena on, että tutkija saisi nopeasti ja helposti tuotettua työkalun avulla tutkimusrahoittajien vaatimukset täyttävän aineistonhallintasuunnitelman. Jotta työkalusta tulisi mahdollisimman käyttökelpoinen, tarvitsisimme tutkijoita testaamaan ja kommentoimaan työkalua ja siihen liittyvää ohjeistusta.

Tutkijoiden apua tarvittaisiin n. kolmessa vaiheessa:

1.      Konseptivaihe, jossa hahmotellaan, millainen työkalu on tarpeen (jo kesäkuussa)

2.      Pilotointivaihe, jossa työkalua testataan (vuoden vaihteessa)

3.      Ohjeiden kommentointi. Ohjeet ovat työkalun keskeistä sisältöä, joten tämä on tärkeä (ei vielä tarkempaa ajankohtaa)

Aiheesta järjestetään kaksi työpajaa:

Työpaja lääke- ja luonnontieteilijöille Kumpulassa 8.6. klo 13-15. (Paikka ilmoitetaan myöhemmin)
Työpaja humanisteille & yhteiskuntatieteilijöille 11.6. klo 13-15. (Kaisa-talo  2024)

Työpajat ovat sisällöltään samankaltaisia, joten ei haittaa mikäli et pääse omaa tieteenalaasi vastaavaan ryhmään.

Ilmoittautumiset (kahvitarjoilun vuoksi) Tuuli-projektin projektisihteerille Jari Frimanille jari.friman@helsinki.fi


INFONIn kotisivu WWW:ssä: http://www.physics.helsinki.fi/ajankohtaista/infoni/infoni.html. Infoniin tarkoitettu materiaali pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen Mikko.Toriseva@helsinki.fi otsikolla Infoniin. Jos haluat tiedon Infonin ilmestymisestä sähköpostiisi, lähetä viesti osoitteeseen majordomo@helsinki.fi, viesti-kenttään subscribe fyl-infoni, aiheella ei väliä. Vastaavasti jos et enää halua Infonia, lähetä em. osoitteeseen viesti sisällöllä unsubscribe fyl-infoni.