infoni.15-09-09FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MDCCCLIII
9.9.2015

FL/HIP:n seminaari to 10.9. klo 10.15, Physicum A315, Aleksi Kurkela (CERN): "Hydrodynamisation in high energy nuclear collisions from QCD Lagrangian?".

FL/HIP:n seminaari to 10.9. klo 14.15, Physicum E206, Yen Chin Ong (Nordita, Tukholma): "Hawking evaporation time scale of black holes in Anti-de Sitter spacetime".

Ilmakehätieteen opiskelijaseminaari ma 14.9. klo 14.15, Physicum E206, Olga Garmash: "Formation of extremely low-volatility organic compounds (ELVOC) in oxidation of benzene: Implications on anthropogenic SOA".

Tähtitieteen seminaari pe 11.9. klo 10.15, Physicum D112, Jussi Väliviita: "Does dark energy decay to dark matter?".

Tuija Jokinen väittelee ke 16.9. klo 10 Exactumin auditoriossa CK112 aiheesta "Formation of low-volatility aerosol precursor molecules and clusters in the atmosphere". Vastaväittäjänä on tohtori Karine Sellegri (Université Blaise Pascal, Ranska), ja kustoksena on professori Markku Kulmala.

DOSENTTIKOELUENTOJA
Perjantaina 11.9. Physicumin luokkahuoneessa D106 pidetään kolme koeluentoa dosentuuria varten klo 9 - 12.

FT Timo Kiljunen antaa opetusnäytteen lääketieteellisen fysiikan dosentuuria varten aiheesta "Prostatan HDR-brakyhoito".

FT Bin Cheng antaa opetusnäytteen geofysiikan dosentuuria varten aiheesta "Sea ice thermodynamics: observations and numerical modelling".

FT Kirsti Jylhä antaa opetusnäytteen meteorologian dosentuuria varten.

Sen jälkeen klo 13 - 16 pidetään kolme koeluentoa Exactumin salissa B121.

FT Petro Moilanen antaa  opetusnäytteen fysiikan dosentuuria varten aiheesta "Moodien erottaminen ultraäänisignaaleista kaksiulotteisen fast Fourier -muunnoksen avulla".

FT Heikki Nieminen antaa  opetusnäytteen fysiikan dosentuuria varten aiheesta "Ultraääniavusteinen lääkkeen kuljettaminen".

FT Annika Nordbo antaa  opetusnäytteen meteorologian dosentuuria varten aiheesta "Boundary layer physics".

FYSIIKKAKERHO ALA-ASTEEN KOULULAISILLE
Fysiikan laitoksella alkaa 24.9 opettajaopiskelijoiden vetämä kuuden kerran fysiikkakerho, jossa tehdään arkipäivän fysiikkaan liittyviä työpajoja ja demonstraatioita. Ilmoittautuminen jo 13.9 mennessä! Lisätietoja: http://luma.fi/tapahtumat/3916/fysiikkakerho-2-3-6-luokkalaisille

Miikka de Vocht

LIIKUNTA JA HYVINVOINTI -KURSSI YLIOPISTON HENKILÖSTÖLLE
Hei,

UniSport järjestää tänä syksynä kaksi liikunta-aiheista kurssia, joissa saa tutkittua tietoa terveyttä edistävän liikunnan riittävästä määrästä ja laadusta, konkreettisia vinkkejä aktiivisuuden lisäämiseen ja oppii tekemään oman liikuntasuunnitelman. Kurssilla käydään myös läpi oman terveyden hallintaa, perehdytään hyvinvointia lisääviin tekijöihin sekä tehdään oma hyvinvointisuunnitelma. Kurssi on suunnattu erityisesti henkilökunnalle eikä se edellytä aiempaa liikuntataustaa. Kurssin tavoitteena on lisätä yliopistoyhteisön hyvinvointia tarjoamalla helposti sovellettavia liikunta- ja hyvinvointivinkkejä arjen keskelle.

Kurssilla selviää muun muassa:

- Millä tavalla ja miten paljon tulee liikkua, jotta pystyy ylläpitämään ja parantamaan fyysistä kuntoa ja ehkäisemään pitkäaikaissairauksien riskiä.
- Mitkä ovat olennaisia tekijöitä hyvinvoinnin edistämisessä ja voimavarojen palautumisessa.
- Mitä voi tehdä, jotta liikkumisen saa helpommin osaksi omaa arkea.
- Miten liikkumiseen saa tutkitusti lisää motivaatiota.

Kurssin kesto on 1,5h ja hinta henkilöstölle 15e. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa: https://unisport.fi/?page=liikumeilla#6212658899. Ensimmäinen kurssi järjestetään 14.9. maanantaina klo 16-17:30.

Jussi Pesola

Liikunta- ja hyvinvointisuunnittelija @UniSport
Sports and wellness planner @UniSport

PL33 (Yliopistonkatu 4 )