infoni.15-10-14FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MDCCCLVIII
14.10.2015

FL/HIP:n seminaari to 15.10. klo 10.15, Physicum A315, Tommi Alanne (Odense, Tanska): "Elementary Goldstone Higgs and raising the fundamental scale".

FL/HIP:n seminaari ti 20.10. klo 10.15, Physicum A315, Timo Alho (Reykjavik): "Geometric Algebra: a coordinate free formalism for inner product spaces".

Tähtitieteen seminaari pe 16.10. klo 10.15, Physicum D112, Karri Muinonen: "Asteroid light curve inversion with Lommel-Seeliger ellipsoids".

Marianna Ridderstad väittelee to 22.10. klo 12 Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa XII aiheesta "Monuments of stone and of the sky. Archaeoastronomical investigations into ancient Finland". Vastaväittäjänä on tohtori César González-García (Instituto de Ciencias del Patrimonio, Santiago de Compostela, Espanja), ja kustoksena on professori Karri Muinonen.

MUISTUTUS: TYÖHYVINVOINTIKYSELY / REMINDER: WORKPLACE WELLBEING SURVEY
Vastausaika koko yliopistoa koskevaan työhyvinvointikyselyyn päättyy huomenna. Tarkemmat tiedot ja vastauslinkki julkaistiin viime viikon Infonissa. Tulosten kattavuuden varmistamiseksi rehtori toivoo kaikkien yliopistolla työskentelevien vastaavan, työtehtävistä tai rahoituslähteestä riippumatta.

The Helsinki University wellbeing survey closes tomorrow. The reply link and details about the survey can be found in last week's Infoni. To guarantee the relevance of the results, the University Rector requests all those who work at the University to reply, irrespective of the tasks or source of financing.

PARKLAND MAINTENANCE ON KUMPULA HILL PUTS TEMPORARY STOP TO ROADSIDE PARKING
During October-November, some maintenance work will be done to the unbuilt plot between Pietari Kalmin katu and Kustaa Vaasan tie, owned by the university. Some willows and dead trees will be felled. The work has begun,  and it is estimated to last three weeks.

For ease of access and to avoid any damage to cars, some parts of the roadside will be marked as off limits for parking some days. These parts will be cordoned off with streamer lines on the same morning.

The work will be carried out by Ari Nieminen of Tarmotapiot Oy, 0400 532 024, ari.nieminen@tarmotapiot.fi. In case of further questions, you can contact Pirjo Ranta or Timo Ojanen.