infoni.16-02-17FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MDCCCLXXIV
17.2.2016

FL/HIP:n seminaari ti 23.2. klo 10.15, Physicum A315, Sven Moch (Universität Hamburg): "Top-quark production at the LHC: Theory status and perspectives".

Kosmologian seminaari to 18.2. klo 14.15, Physicum E205, Shinsuke Kawai (Sungkyunkwan University, Soul, Etelä-Korea): "SUSY-phenomenology-based models of Higgs inflation".

Kosmologian seminaari ke 24.2. klo 14.15, Physicum A315, Francisco Villaescusa-Navarro (Osservatorio Astronomico di Trieste, Italia): "Massive neutrino signatures on the large-scale structure of the Universe".

Matemaattisen fysiikan seminaari ke 24.2. klo 14, Exactum D123, Raphael Chetrite: "Nonequilibrium Markov processes conditioned on large deviations".

Materiaalifysiikan seminaari to 18.2. klo 12.15, Physicum E207, Jan-Erik Rubensson (Uppsala universitet): "Resonant inelastic soft X-ray scattering on free molecules, liquids, and molecular materials". Kahvitarjoilu alkaen klo 12.00.

Tähtitieteen seminaari pe 19.2. klo 10.15, Physicum E206, Mikael Granvik: "Super-catastrophic disruption of asteroids at small perihelion distances".

Olli Peltola väittelee pe 26.2. klo 12 Physicumin auditoriossa D101 aiheesta "Towards more consistent estimates of methane fluxes by the eddy covariance technique". Vastaväittäjänä on Associate professor Ankur R. Desai (University of Wisconsin-Madison, USA), ja kustoksena on professori Timo Vesala.

PRISMA STUDIO
YLE:n Prisma Studio lähettää TV1-kanavalla keskiviikkona 24.2. klo 19.59 ohjelman Algol-pimennysmuuttujatähden tutkimuksista, jotka on tehty fysiikan laitoksella käyttäen aineistona yli 3000 vuotta vanhaa egyptiläistä kalenteria. Osoittautui, että kalenteriin merkittyjen suotuisien ja epäsuotuisien päivien avulla voitiin laskea Algolin pimennysten jakso, joka sopii yhteen nykyaikaisten havaintojen kanssa. Ohjelma perustuu PLOS ONE -lehdessä julkaistuun artikkeliin:  http://dx.plos.org/10.1371/journal.pone.0144140 .  Artikkelin kirjoittajat dosentti Lauri Jetsu ja FM Sebastian Porceddu ovat mukana ohjelmassa. Ohjelma on nähtävissä vain suorana.

KUMPULA NYT -TILAISUUS: GRAVITAATIOAALLOT JA MUSTAT AUKOT
Tervetuloa Kumpula NYT -tilaisuuteen jonka aihe on

GRAVITAATIOAALLOT JA MUSTAT AUKOT

Aika: Perjantai 19.2.2016 klo 14:15