infoni.16-03-02FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MDCCCLXXVI
2.3.2016

FL/HIP:n seminaari ti 8.3. klo 10.15, Physicum A315, Jarno Rantaharju (Syddansk Universitet, Odense, Tanska): "Lattice model of ideal walking".

Geofysiikan seminaari to 10.3. klo 15.00 - 17, Physicum D114

- Dr. Phil J.A. McCausland (Western University of Canada): "Elusive keystone Laurentia – Ancestral North America’s journey through two supercontinents before Pangea".

- prof. David Evans (Yale): "Biography of Earth’s magnetic field: Birth, adolescence, adulthood, mid-life crisis, maturity".

Kosmologian seminaari ke 9.3. klo 14.15, Physicum A315, Jonathan White (Kioto, Japani): "Gravitational reheating after multi-field inflation".

Tähtitieteen seminaari pe 26.2. klo 10.15, Physicum E206, Johannes Markkanen: "Fast solution for electromagnetic scattering by multiple targets".

Robert Klein väittelee pe 11.3. klo 12 Physicumin auditoriossa E204 aiheesta "Baltica from the Svecofennian until the Ediacaran: A paleomagnetic study on precambrian formations of Finland". Vastaväittäjänä on professori David Evans (Yale University, USA), ja kustoksena on professori Ilmo Kukkonen.

Timo Peltola väittelee pe 11.3. klo 12 Chemicumin auditoriossa A129 aiheesta "Numerical simulations of semiconductor radiation detectors for high-energy physics and spectroscopy applications". Vastaväittäjänä on professori Zheng Li (Xiangtan University, Kiina), ja kustoksena on professori Paula Eerola.