infoni.16-03-16FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MDCCCLXXVIII
16.3.2016

SEMINAARI
Tähtitieteen seminaari pe 18.3. klo 10.15, Physicum E206, Tomas Kohout: "ASPECT CubeSat mission to binary asteroid Didymos".

LUMA-KESKUKSEN KESÄLEIRIT LAPSILLE JA NUORILLE
Ilmoittautuminen LUMA keskuksen lasten ja nuorten kesäleireille on alkanut. Fysiikan laitoksella järjestetään kaksi F2k-keskuksen Käsiksi fysiikkaan –leiriä, kesäkuun alussa, 3.-6. luokkalaisille (hinta 180 €). Lisäksi F2k-keskus on mukana yläkoululaisille suunnatussa Kumpulan rikospaikkatutkijat –leirillä 13.-17.6.2016  (hinta 180 €). Kaikki LUMA keskuksen leirit löytyvät kootusti osoitteessa http://luma.fi/tapahtumat/4303/helsingin-yliopiston-luma-keskuksen-leirit.

LUONNONFILOSOFIAN SEURA JÄRJESTÄÄ KONFERENSSIN
Luonnonfilosofian seura järjestää Helsingissä toukokuun 21.-22. päivinä kansainvälisen tieteellisen konferenssin ”Scientific Models and a Comprehensive Picture of Reality”, jossa luonnontieteilijät ja filosofit pohtivat maailmankuvamme keskeisiä kysymyksiä alkuräjähdyksestä ajan ja avaruuden olemukseen ja rakenteisiin. Todellisuuskuvamme perusteita tarkastellaan filosofisen ajattelun, havaintojen ja niistä johdettujen tieteellisten mallien pohjalta. Esillä on vaihtoehtoisia ja osin kilpailevia malleja, joita esittämässä ja arvioimassa on kansainvälisesti arvostettuja tutkijoita, kuten prof. Jayant Narlikar Intiasta, prof. James Ladyman ja tri Julian Barbour Englannista, prof. Atocha Aliseda Meksikosta sekä Suomesta mm. prof. Ilkka Niiniluoto, prof. Ari Lehto ja dos. Tuomo Suntola.

The Finnish Society for Natural Philosophy, together with The Physics Foundations Society, will arrange a two-day workshop on the theme Scientific models and a comprehensive picture of reality to be held on May 20-21, 2016 at the House of Science and Letters in Helsinki. The workshop brings together recognized philosophers, physicists and cosmologists to discuss the scientific models and the challenge of making nature understandable. The workshop calls for novel aspects of unifying theories and discusses the postulates, testability and the philosophical criteria of the theories.

Konferenssi järjestetään Helsingissä Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, 20.-21.5.2016.

Lisätietoja: Luonnonfilosofian seuran sihteeri Juha Samela, juha.samela@pivotal.fi, p. 050 556 7176 ja puheenjohtaja Tuomo Suntola, tuomo.suntola@sci.fi, p. 045 679 7819

Konferenssin ohjelma ja ilmoittautuminen: