infoni.16-11-16FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MCM
16.11.2016

FL/HIP:n seminaari ti 22.11. klo 10.15, Physicum A315, Wilfried Buchmüller (Deutsches Elektronen-Synchrotron, Hampuri): "Grand unification and the early universe".

FL/HIP:n seminaari to 24.11. klo 10.15, Physicum A315, Harri Waltari: "Collider signatures of sneutrino dark matter in left-right symmetric supersymmetry".

FL/HIP:n seminaari ti 29.11. klo 10.15, Physicum A315, Viljami Leino: "The gradient flow running coupling in SU(2)".

Ilmakehätieteen opiskelijaseminaari ma 21.11. klo 14.15, Physicum E207, Simon Schallhart: "Temporal variation of VOC fluxes in Hyytiälä".

Kosmologian seminaari ke 16.11. klo 14.15, Physicum A315, Savvas Nesseris (Universidad Autónoma de Madrid): "Constraints on dark-matter properties from large-scale structure".

Kosmologian seminaari ke 30.11. klo 14.15, Physicum A315, Nelson Christensen (Carleton College, USA): "Searching for the stochastic gravitational-wave background with Advanced LIGO and Advanced Virgo, and then with LISA".

Matemaattisen fysiikan seminaari ke 23.11. klo 14, Exactum D123, Jukka Tulkki (Aalto): "Photon mass drag and the momentum of light in a medium".

Tähtitieteen seminaari pe 18.11. klo 10.15, Physicum E207, Thomas Hackman: "Observing stellar dynamos in action".

Juan Hong väittelee to 24.11. klo 12 Physicumin salissa E204 aiheesta "Probing the chemical composition of atmospheric aerosols by observation of their physico-chemical properties". Vastaväittäjänä on professori Erik Swietlicki (Lunds universitet, Ruotsi), ja kustoksena on professori Tuukka Petäjä.

Jenni Kontkanen väittelee pe 25.11. klo 12 Physicumin salissa E204 aiheesta "On the formation and growth of sub-3 nm atmospheric particles and molecular clusters". Vastaväittäjänä on apulaisprofessori Jeffrey Pierce (Colorado State University), ja kustoksena on professori Markku Kulmala.

Patrik Ahvenainen väittelee la 26.11. klo 10 Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa 5 aiheesta "X-ray scattering studies on crystallinity and the hierarchical structure of plants". Vastaväittäjänä on professori Adrian Rennie (Uppsala universitet, Ruotsi), ja kustoksena on professori Keijo Hämäläinen.

MAGNUS EHRNROOTHIN SÄÄTIÖN APURAHAT / GRANTS OF MAGNUS EHRNROOTH FOUNDATION
Magnus Ehrnroothin säätiön apurahat vuodelle 2017 ovat nyt haettavana. Katso tarkemmin: http://www.magnusehrnroothinsaatio.fi/

The Magnus Ehrnrooth Foundation is now accepting grant applications for next year. See instructions: http://www.magnusehrnroothinsaatio.fi/en/?noredirect=en_GB

HENKILÖKOHTAISET MAPPI-SÄHKÖPOSTITILIT SULJETAAN / PERSONAL MAPPI E-MAIL ACCOUNTS WILL BE CLOSED
Yliopiston henkilökohtaiset mappi-sähköpostitilit suljetaan 10.1.2017, eikä niissä voi sen jälkeen enää lähettää tai vastaanottaa sähköpostia.

Toimi näin, jos käytät vielä henkilökohtaista mappi-sähköpostitiliä:

- Siirry Office365-sähköpostin käyttäjäksi, sillä muuten sähköpostisi kulku lakkaa 11.1.2017 lukien. Ohjeet siirtymiseen www.helsinki.fi/helpdesk/3314
- Katso tarkemmat ohjeet mappi-postin alasajosta www.helsinki.fi/helpdesk/10499

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

The University's personal mappi e-mail accounts will be closed on 10 January 2017 and cannot be used for sending or receiving e-mail after that.

If you wish to continue using the Helsinki University e-mail, please do the following:

- Start using the Office365 e-mail, otherwise your e-mail traffic will cease on 11 January 2017. Instructions for the transition: www.helsinki.fi/helpdesk/3314/en
- Read the mappi e-mail shutdown instructions www.helsinki.fi/helpdesk/10499/en

INFONIN NYKYINEN TOIMITTAJA JÄTTÄÄ TEHTÄVÄNSÄ
Infonia viime vuodet toimittanut amanuenssi Mikko Toriseva jättää tehtävän eläkkeelle siirtymisen takia ja toivottaa uskollisille lukijoilleen onnea ja menestystä!

INFONIn kotisivu WWW:ssä: http://www.physics.helsinki.fi/ajankohtaista/infoni/infoni.html.