infoni.16-11-23 FYSIIKAN LAITOS
INFONI NRO MCMI
23.11.2016

FL/HIP:n seminaari to 24.11. klo 10.15, Physicum A315, Harri Waltari: "Collider signatures of sneutrino dark matter in left-right symmetric supersymmetry".

FL/HIP:n seminaari ti 29.11. klo 10.15, Physicum A315, Viljami Leino: "The gradient flow running coupling in SU(2)".

Kosmologian seminaari ke 30.11. klo 14.15, Physicum A315, Nelson Christensen (Carleton College, USA): "Searching for the stochastic gravitational-wave background with Advanced LIGO and Advanced Virgo, and then with LISA".

Matemaattisen fysiikan seminaari ke 23.11. klo 14, Exactum D123, Mikko Partanen (Aalto): "Photon mass drag and the momentum of light in a medium".

Matemaattisen fysiikan seminaari pe 2.12. klo 14, Exactum D123, Ganapati Sahoo (Università degli Studi di Roma "Tor Vergata"): "Helicity in three-dimensional turbulence".

Materiaalifysiikan seminaari pe 25.11. klo 14.15, Physicum E207, Adrian Rennie (Uppsala): "Sustainable technology for pure water - physics of flocculation and Moringa trees". Kahvitarjoilu alkaen klo 14.00.

Tähtitieteen seminaari pe 25.11. klo 10.15, Physicum E207, Antti Rantala: "KETJU: Post-Newtonian supermassive black hole dynamics in galaxy simulations".

JÄÄHYVÄISLUENTO
Yliopistonlehtori Eero Rauhala jää eläkkeelle ja pitää jäähyväisluennon 13.12. klo 14 salissa Physicum E204. Otsikko: "Miten asiat todella oikeasti ovat?"  Tervetuloa!

Yann Pfau-Kempf väittelee to 1.12. klo 12 Physicumin salissa E204 aiheesta "Vlasiator – From local to global magnetospheric hybrid-Vlasov simulations". Vastaväittäjänä on tutkimusjohtaja Benoit Lavraud (Institut de Recherche en Astrophysique et Planétologie, Toulouse, Ranska), ja kustoksena on professori Hannu Koskinen.

Jaakko Koskelo väittelee la 3.12. klo 10 Helsingin yliopiston päärakennuksen salissa XII aiheesta "Spectroscopic properties of materials using electronic-structure calculations". Vastaväittäjänä on professori Patrick Rinke (Aalto-yliopisto), ja kustoksena on professori Keijo Hämäläinen.

INFONIn kotisivu WWW:ssä: http://www.physics.helsinki.fi/ajankohtaista/infoni/infoni.html. Infoniin tarkoitettu materiaali pyydetään lähettämään sähköpostiosoitteeseen tarja.heikkila@helsinki.fi otsikolla Infoniin. Jos haluat tiedon Infonin ilmestymisestä sähköpostiisi, lähetä viesti osoitteeseen majordomo@helsinki.fi, viesti-kenttään subscribe fyl-infoni, aiheella ei väliä. Vastaavasti jos et enää halua Infonia, lähetä em. osoitteeseen viesti sisällöllä unsubscribe fyl-infoni.